Dubbelstaafmatten

Je ziet tegenwoordig steeds vaker hekwerken van dubbelstaafmatten, ook wel rasterhekwerk genoemd. Deze matten zijn licht, robuust, eenvoudig te monteren en zijn bovendien onderhoudsvrij. Door de open structuur kun je er makkelijk planten als Hedera of Passiebloem er doorheen laten groeien. Een andere mogelijkheid voor meer privacy is de privacystroken op rol er op te bevestigen.

Offerte aanvragen

Wat is een dubbelstaafmat?

Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit drie ijzeren staven: twee horizontale staven en één verticale staaf. Vandaar dat je bij productomschrijving altijd drie nummers terug vindt: 8/6/8 bijvoorbeeld. 8 staan voor de buitenste horizontale staven, 6 voor de verticale. Hoe dikker de staaf, hoe sterker de mat.

DSM hekwerk

Waar op te letten?

De staafmatten worden geproduceerd uit verzinkt draad, gelast en dan voorzien van een coating. Het soort zink en de coating maken het verschil in kwaliteit. Zij zorgen ervoor dat de hekken worden beschermd tegen weersinvloeden en UV-straling, waardoor het hekwerk onderhoudsvrij is en bijvoorbeeld niet zal gaan roesten. Dit verklaard de prijsverschillen in de markt, daar hier op wordt bespaard, wat uiteindelijk ten kosten gaat van de kwaliteit en levensduur. Goed om te weten is dat wij net als op ons geproduceerde hekwerken ook op dubbelstaafmatten 10 jaar garantie bieden!

Kleuren

Onze dubbelstaafmatten en bijpassende metalen palen zijn gepoedercoat in de kleuren Dennengroen (ral 6009) of Diepzwart (ral 9005).

Privacy

Veel mensen vinden het fijn dat een dubbelstaafmat hekwerk open is. Vind je dit een nadeel, dan zijn er meedere opties om meer privacy te creëren:

  • laten begroeien met Hedera
  • dichtvlechten met folie of riet

Poort

Maak je dubbelstaafmat hekwerk compleet met een bijpassende poort. Een enkele dubbelstaafmat draaipoort is een mooie oplossing om kleine doorgang af te sluiten. Bij in- en uitritten kun je een dubbele draaipoort plaatsen.

Prijzen

Met onze 35 jaar ervaring haal je de beste kwaliteit dubbelstaafmat tegen eerlijke en scherpe prijs in je tuin. Wij kunnen het hekwerk met toebehoren en eventuele poort voor je zetten of alle materialen in een totaalpakket bij je leveren. We denken graag met je mee, neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en offerte.