Overkappingen

Lariks/Douglas overkappingen evt. in combinatie met een berging zijn nu helemaal hot de komende jaren. Als je wilt genieten met mooi of slecht weer dit is de ideale oplossing.

overkapping

Duurzaam

Lariks/Douglas is een milieu vriendelijke houtsoort omdat het niet behandeld hoeft te worden. Het heeft een duurzaamheidsklasse 3-4. Wel een belangrijk randvoorwaarden: Larikshout houdt absoluut niet van natte voeten en moet dan ook los boven de grond blijven.

Lekker zelf doen, of toch niet?

Op den duur gaat deze houtsoort heel mooi vergrijzen en krijgt het een robuuste uitstraling. Overkappingen zijn in verschillende soorten, maten en modellen te bestellen. Of je nu een overkapping met een plat dak of kapschuurmodel wilt, het kan allemaal. Het mooie is dat er genoeg modellen zijn die je ook zelf kunt plaatsen dus dat scheelt al een jas aan arbeidskosten. Als je dit niet ziet zitten doen wij het uiteraard voor je.

Geïmpregneerde overkappingen

Geïmpregneerde overkappingen/ bergingen zijn natuurlijk ook erg mooi en nog steeds van deze tijd. Ze worden gemaakt van vuren of grenen planken en balken die onder hogedruk worden geïmpregneerd. Dit is een techniek om het hout waterafstotend, waterbestendig, schimmel- en insect werend te maken. Het onder druk geïmpregneerd hout is duurzaam en gaat 3 tot 5 keer langer mee dan blank hout. Door het impregneren krijgt het hout een groenige (tuinhout) kleur.

Deze overkappingen/bergingen worden vaak door ons op maat gemaakt dus kun je de maat en het model zelf uitkiezen. Je kunt natuurlijk ook de benodigde houtmaterialen bij ons kopen.

Contact

Standaard overkappingen/bergingen worden vaak blank geleverd tegen een meerprijs kun je deze laten impregneren maar let wel dat het impregneren niet onder hoge druk gaat maar door de dompelmethode waardoor alleen de oppervlakte behandeld wordt. Dit betekent wel dat je na een jaar de overkapping/berging wel weer moet behandelen.

Daar hebben wij wel een goede Restol tuinbeits voor. Deze overkappingen/bergingen worden niet door ons gemaakt maar zijn van goede kwaliteit en worden in een pakket geleverd. Er zit een keurige montage beschrijving bij voor de doe-het-zelvers. Ziet u het niet zitten, geen probleem, dan willen wij het graag voor u doen.