Schutting met cortenstaal

Wij maken al drie generatie lang schuttingen in allerlei vormen en formaten. Van tijdloos tot eigentijds. Zo zijn onze prachtige schuttingen met cortenstaal platen een lust voor het oog. En wij durven nu al te zegen eigentijds tijdloos.

Offerte aanvragen

Cortenstaal

Cortenstaal is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. De bruine roestkleur is het meest typische uiterlijke kenmerk.

Corrosie op een sculptuur van cortenstaal na twee jaar blootstelling aan het weer. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie sterk vertraagt, hoewel in holten die vol staan met water de corrosie zich wel voortzet. Door de oxidehuid is het niet nodig het materiaal te schilderen.

Cortenstaal kun je combineren met alle vormen van onze schuttingen. In bovenstaand voorbeeld hebben wij ze verwerkt met een gepotdekselde schutting. Op het cortenstaal is een figuur afgebeeld. Vraag gerust naar de mogelijkheden wij staan je graag te woord.

Voor elke tuin

Cortenstaal past eigenlijk in elke tuin, van modern tot klassiek. De schutting met cortenstaal worden meestal zonder roest geleverd en zijn dan nog donker van kleur. Tijdens het proces van roesten kleurt het materiaal langzaam naar oranjebruin. Tijdens dit proces kan de plaat roestwater afgeven. Als de dichte roestlaag eenmaal op het cortenstaal zit, geeft het geen roestwater meer af. Het roesten duurt maximaal anderhalf jaar, afhankelijk van het weer en waar de bak staat.