Stappenplan: zelf schutting plaatsen

Schutting zelf plaatsen is goed te doen. En mocht je er niet uit komen of gewoon geen zin in hebben, wij helpen uiteraard graag. In onderstaand stappenplan leggen we uit hoe je het kan aanpakken. Voorbereiding is het halve werk.

Kom je er niet uit? Of heb je een vraag? Schroom niet en laat het ons weten.

Meten is weten.

Meet de totale lengte waar de de schutting geplaatst moet worden op met een meetlint of landmeter. Geef deze lengte aan ons door, wij berekenen hoeveel schermen, palen etc je nodig hebt.

Al het begin is moeilijk…

Bepaal de plaats waar de eerst en laatste paal moet komen te staan en span hier een draad tussen. Zo zorg je ervoor dat alle palen netjes in een lijn komen te staan.

Wie een gat graaft…

Graaf met een schep of boor met een grondboor de gaten (80 cm diep voor een betonpaal en 90 cm voor een houten paal) voor de schuttingpalen.

Tip!
Je kunt natuurlijk een grondboor bij ons huren.

Wie staat er nu voor paal?

Zet de paal in het gat . De eerste paal is extreem belangrijk, als deze niet recht staat, zal de rest zeker niet netjes recht meer kunnen staan. Neem hier dan ook rustig de tijd voor. Controleer of de paal waterpas staat. Zo ja, dan laagje grond, aanstampen, controleren en herhalen, zodat de paal goed verankerd staat. Voor het stampen gebruik je bijvoorbeeld een lat.

L-beslag: de beugel die je schutting op z’n plaatst houd!

Boor op 30 en op 160cm boven de grond een gaatje van 3mm in de palen. Schroef de schuttingsteunen op de zijkant van de palen vast.

Afwerking maakt het af

Geïmpregneerd en hardhouten schuttingen zijn zeer duurzame producten. Het is niet nodig, maar wij adviseren wel de schuttingen te beitsen. Zo houd je schutting in topconditie en bepaal jij welke kleur jouw schutting heeft.

En daarna…lekker genieten!